23 Ekim 2015 Cuma

Uyku tutmuyorsa...Titr'eşim

Uyku tutmuyorsa bunun pek çok nedeni olabilir...

Bioritmi ve uyku düzenini, epifiz (pineal) den salgılanan Melatonin ayarlıyor. Elektromanyetik dalga yoğunluğu arttıkça, melatonin salgılanması azalıyor.
Çevremizdeki elektronik aletlerden kaynaklanan elektro manyetik ışınımların da sağlığı olumsuz etkilediğini biliyoruz ve dillerde olan yaygın bilgi bu...
Biraz da bize söylenenler üzerine kendimiz biraz düşünelim...

Sağlığı olumlu etkileyen nedenlerden dolayı da uyuyamıyor olabilirsiniz...
Chi Gong gibi bilinçli yapılan ve frekans yükselten çeşitli çalışmalar ile de biyoelektromanyetik ışıma artar. Düzenli olarak yapılan Chi Gong egzersizlerinin, insanın elektrik, manyetik ve subsonik dalga yayma yeteneğini arttırdığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Ve bu çalışmalar neticesinde gerekli dengelenmeler yaşandığı, sağlık için gerekli enerjiler sağlandığı için daha az uyku ile veya daha farklı uyku düzenleriyle dinleniyor ve tazeleniyor olabilirsiniz.

Mikrokozmos olan bedenimizdeki EM ışımalar gibi, makrokozmostan, üzerimizdeki yıldızlı gökyüzünden de etkileniriz. Astroloji göksel bedenlerden yayılan elektromanyetik kuvvetlerin insanlar üzerindeki etkilerini de ele alır.

Elektro manyetik ışınım koşullara bağlı olarak dalga ya da parçacık davranışı gösterir. Dalga durumunda ışınım hızı (v) (ışık hızı)= dalga boyu λ (lambda) x frekansı (f).
-->Buradaki diagrama dikkatli bakarsak frekansımız yüksek olduğunda zamanı daha farklı kullanmaya ve algılamaya başladığımızı görebiliriz.

Parçacık (foton) olarak ele alındığında, her parçacığın dalganın frekansı ile ilişkili enerjisi vardır. E=hf . (h=Planck sabiti)
--> Frekansımız yüksek olduğunda enerjimiz de yükselir. 

Elektromanyetik dalga enerjisi “ışıyan enerji” olarak da adlandırılır.

Sevgiyle, aşkla yapılan her eylem, her çalışma huzurlu bir ışıma gibidir... 
Işıyan enerjiniz bol olsun.. 
ve "Tüm dünyalarda huzur olsun."

Uğur Başak Arpacıoğlu, 23.10.2015 
Moda, October raindrops mindwhoops

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder